Gogoși cu mere

gogosi-cu-mere

Gogoși cu mere am făcut și totul a pornit de la cele două mere pe care nu mai voia nimeni să le mănânce. Au ieșit de milioane aceste gogoși! 

Ingrediente pentru gogoși cu mere:

● 250 g făină
● un ou

● 30 g unt
● 20 g zahăr

● 50 ml lapte
● un plic zahăr vanilat
● 10 g drojdie proaspătă
● 2 mere

● ulei pentru prăjit

1. Din 100 g făină, drojdie și lapte călduț se prepară maiaua care se lasă la crescut 10 minute.
2. Se pune restul de făină într-un vas, se face un gol, se pun maiaua, cele două tipuri de zahăr, untul, sarea și oul.
Se amestecă și se frământă, adăugând puțin lapte, dacă aluatul este prea uscat. Când se desprinde de pereții vasului este semn că e gata și se lasă la crescut o oră.
3. Se întinde o foaie de aluat, se decupează după dorință, se rad merele și se repartizează imediat. Se acoperă cu aluat, între palme, se lasă apoi la crescut încă 30 de minute și se prăjesc în baie de ulei.

Sursa foto:Shutterstock