Gogoși cu cremă de gutui

Gogoși cu cremă de gutui

Gogoși cu cremă de gutui- nu ați mai mâncat până acum nicio gogoașă cu o cremă atât de fină din gutui și lichior!Ooo, sunt divine aceste gogoși!

Ingrediente:

Pentru umplutură:

● 500 ml vin alb dulce
● 80 g zahăr pudră
● 2 linguri lichior
● 2-3 gutui
● sucul unei lămâi

Pentru aluat:

● 500 g făină
● 30 g drojdie
● 2 ouă
● 100 g unt
● 150-200 ml lapte
● un praf sare
● ulei pentru prăjit
● zahăr pudră pentru servit

1. Gutuile se spală, se curăță și se trec prin răzătoarea cu ochiuri mari. Se pun într-un castron cu vinul, lichiorul, sucul de lămâie și zahărul și se lasă trei ore să se marineze.
Apoi, se pun la scurs.
2. Pentru aluat, se amestecă toate ingredientele într-un vas și se lasă la crescut, la cald, pentru 90 de minute. Apoi, din aluatul întins pe masă se decupează sau se rup bucăți mici de aluat peste care se pun una-două lingurițe de gutui și se modelează între palme. Se lasă toate gogoșile să crească încă o oră.
3. Se prăjesc gogoșile în baie de ulei, se scot pe șervete de hârtie și se presară cu zahăr pudră.

Sursa foto:Shutterstock