Ingrediente:

  • 200 g brânză ricotta sau de vaci
  • 2 ouă
  • 75 g făină
  • un plic praf de copt
  • 1/2 linguriță scorțișoară
  • o lingură zahăr
  • 1/2 linguriță esență de vanilie
  • un praf sare
  • ulei pentru prăjit
  • zahăr pudră pentru servit

1. Brânza și ouăle se mixează bine, se adaugă făina, praful de copt, sarea, scorțișoara, zahărul și esența. Se amestecă bine și se lasă 10 minute deoparte.
2. Într-un tuci se încinge uleiul și cu lingura se ia din aluat și se pun mici cantități la prăjit.
3. Se scot gogoșile cu o spumieră pe șervete de hârtie și, după ce s-au răcit, se aduc la masă cu zahăr pudră deasupra.

Sursa foto:Shutterstock

Încercați și o rețetă tradițională de langosi