Ingrediente

  • 550 g făină
  • 25 g drojdie proaspătă
  • un praf sare
  • 100 g zahăr
  • un plic zahăr vanilinat
  • 3 ouă
  • scorțișoară
  • nucșoară
  • 200 ml lapte
  • 50 g unt
  • ulei pentru prăjit
  • zahăr pudră pentru servit

1. Se pune într-un vas făina, se face un gol și se adaugă drojdia fărâmițată, apoi zahărul vanilinat și cel cristale, sarea, ouăle, aromele și untul.
2. Se toarnă laptele amestecând ingredientele. Se frământă până ce se obține un aluat omogen care se lasă la crescut o oră.
3. Se întinde aluatul într-o foaie, se taie cercuri cu un pahar și apoi, din fiecare cerc, se decupează mijlocul.
4. Se lasă la crescut 30 de minute și apoi se prăjesc în ulei încins. Se servesc cu zahăr pudră.

Sursa foto: Shutetrstock

Încercați și o rețetă tradițională de langosi