Ingrediente:

  • 350 g făină
  • 2 ouă
  • 50 g unt
  • 15 g drojdie proaspătă
  • 50 g zahăr
  • 120 ml lapte
  • coajă de citrice, după gust
  • ulei pentru prăjit
  • zahăr pudră, pentru servit
  • 1. Se topește untul și în laptele călduș se desface drojdia cu jumătate din cantitatea
    de zahăr. Se amestecă drojdia cu laptele și se lasă 10 minute.
    2. Făina se pune într-un castron, se face
    un gol, se pun ouăle, restul zahărului, untul și drojdia. Se adaugă coaja rasă de citrice, după gust.
    3. Se amestecă totul până la obținerea unui aluat omogen care se desprinde de pe mâini, la nevoie se mai adaugă un pic de făină. Se lasă aluatul pentru gogoși acoperit să crească timp de două ore.
    4. Din aluat se rup mici bile care se modelează sub formă de sul, se rup bucăți, se unesc la capete și, după ce sunt pregătite toate, se prăjesc în ulei încins. Se scot pe șervete de hârtie și se aduc la masă cu zahăr pudră deasupra.

    Sursa foto:Shutterstock