Gogoșele cu cremă de ciocolată

Gogoșele cu cremă de ciocolată

Vrei un desert mai special, ceva ce nu faci în fiecare zi? Încearcă niște gogoșele cu cremă de ciocolată și pofta de ciocolată îți va fi satisfăcută!

Ingrediente:

Pentru blat:

● 80 g unt
● 125 g făină
● 250 ml apă
● 3 ouă
● o linguriță zahăr
● un praf sare

Pentru cremă:

● 500 ml lapte
● 100 g zahăr
● 3 gălbenușuri
● 50 g amidon
● un praf sare
● 2 linguri cacao

Pentru servit:

● alune sau nuci marunite

1. Pentru aluat, apa, untul, sarea și zahărul
se pun pe foc și, când totul s-a topit, se
adaugă toată făina dintr-odată. Se amestecă
bine, bine, se trage de pe foc, se mai
amestecă pentru a o raci puțin și se pun
ouăle, amestecând după fiecare.
2. Aluatul obținut se pune într-un poș și
apoi se eliberează mici cantități în tava tapetată
cu hârtie de copt. Se lasă la cuptor
20-25 minute și apoi se lasă să se răcească
în totalitate.
3. Pentru cremă, se pun pe foc laptele,
sarea și cacaua și, între timp, zahărul se
freacă bine cu galbenușurile, până ce se
obține un amestec alb în care se pune
amidonul. Se amestecă și apoi se toarnă
laptele clocotit. Se repune pe foc până ce
crema devine groasă. Se lasă apoi la răcit.
4. Gogoșelele răcite se desprind de capacul
care se formează la copt, se umplu
cu cremă și se presară cu alune sau nuci
marunțite.

Sursa foto:Shutterstock