Ingrediente pentru gogoșele cu cremă caramel:

Pentru gogoșele:

● 250 ml apă
● 50 g unt

● 180 g făină
● 2 plicuri zahăr vanilat
● 4 ouă

● un praf sare

Pentru umplutură:

● 150 g zahăr brun

● 50 g unt
● 200 ml frișcă lichidă

1. Apa, untul, sarea și zahărul vanilat se pun pe foc. Când clocotesc, se pune făina dintr-odată și se amestecă
energic.
2. Se transferă compoziția într-un castron, se pune un ou, se amestecă energic, se lasă să se răcorească și se
adaugă celelalte ouă. Se pune aluatul într-un poș de bucătărie și se eliberează mici cantități în tava tapetată cu hârtie, se coc 25 de minute. Se scot și se lasă la răcorit.
3. Pentru umplutură, zahărul se pune la topit într-un vas.
4. Când începe să devină ruginiu, se adauga untul tăiat cubulețe.
5. Se încalzește frișca și se toarnă peste compoziția cu unt, amestecând
energic.
6. După racire, se umplu gogoșelele.

S-ar putea să-ți placă și…