GHIVECI CU LEGUME

► Ingrediente
► 600 g varză de Bruxelles
► 2 ardei capia
► 2 cepe roşii
► 300 g orez cu bobul rotund
► sare
► piper negru măcinat
► o linguriţă boia iute
► cimbru verde şi uscat
► 2 linguri ulei de măsline
► zeamă de lămâie

► Preparare:
1. Se spală varza şi se pune
să fiarbă în apă cu sare. Se lasă să clocotească timp de 40 de minute. Se scoate în sită şi se stropeşte cu zeamă de lămâie, ca să nu îşi schimbe culoarea.
2. Se alege orezul, se spală în apă călduţă şi se pune să fiarbă.
3. Se curăţă şi se spală ceapa şi ardeii. Se taie şi se călesc în uleiul de măsline. Se adaugă boiaua şi orezul fiert.
4. La final, se adaugă varza şi se condimentează cu sare, piper şi cimbru.

Loading...