GHIVECI CĂLUGĂRESC (de post)

GHIVECI CĂLUGĂRESC (de post)

Cea mai bună mâncare de post, se știe, este cea pe care o poți savura în tihnă la mânăstire. Iată o rețetă de ghiveci de legume, aflată direct de la măicuțe!

► Ingrediente

►3 cepe roșii
►un kg roșii
►8 cartofi
►2 ardei capia
►un ardei verde
►3-4 morcovi

►500 g mazăre boabe

►o vânătă
►o țelină rădăcină
►sare grunjoasă
►piper negru măcinat
►3 linguri ulei
►o legătură pătrunjel
►cimbru verde și uscat

 

► Preparare:
1. Se taie vânăta cubulețe, care se călesc în ulei, în tigaie.
2. Se curăță ceapa, se taie rondele și se adaugă peste vânătă. Se toarnă puţină apă calduță şi se lasă să fiarbă înăbuşit.
3. Se pun și restul legumelor curățate și tăiate cuburi, mazărea boabe, iar spre sfârșit se adaugă cartofii tăiați în bucăți mai mari. Se acoperă și se fierb la foc mediu.
4. Roșiile se spală, se opăresc, se decojesc și se trec prin sită. Piureul de roșii se adaugă spre final. Se condimentează cu sare, piper și cimbru și se bagă în cuptor 15-20 de minute. Se servește cu pătrunjel verde.

 

Sursă foto: 123rf.com