Ghiveci aromat

Ingrediente:
►4 tulpini ţelină
►5 cepe mici
►2 dovlecei
►2 morcovi
►4 cartofi
►o lingură pastă de tomate
►o foaie dafin
►ulei
►sare
►piper

1. În cratiţa de fiert mâncarea se încinge uleiul şi se pun la călit întâi tulpinile de ţelină spălate, curăţate şi tăiate în două pe lungime.
2. Se adaugă morcovii spălaţi, curăţaţi şi tăiaţi rondele sau bastonaşe, cepele curăţate, dovleceii tăiaţi cuburi şi cartofii tăiaţi în două pe lung.
3. După ce toate s-au călit uşor, se acoperă cu apă, se pune foaie de dafin şi se lasă să fiarbă la foc mic, cu capac, timp de 40 de minute.
4. Când legumele s-au fiert, se adaugă pasta de tomate, se potriveşte gustul de sare şi piper şi se mai lasă la fiert încă
10 minute.

Loading...