GHIVECI ARDELENESC

► Ingrediente
► 4 cartofi
►600 g copane de pui
►300 g mazăre
►3 morcovi
►2 cepe
►4 căței usturoi
►3-4 ardei capia
►300 g fasole păstăi
►6-8 roșii
►o crenguță cimbru verde
►o lingură boia iute
►sare
►piper negru măcinat
►3-4 linguri ulei de măsline

► Preparare:
1. Se ţin copanele de pui câteva minute în apă clocotită cu usturoi pisat și cimbru verde.
2. Se curăță ceapa și ardeii, se spală și se taie mărunt. Se călesc pentru început în uleiul de măsline, cât să se înmoaie, și se pun copanele. Se adaugă apă călduță și restul legumelor, fasolea opărită în prealabil, mazărea şi morcovii.
3. Cartofii se pun ultimii deoarece fierb mai repede.
4. Roșiile se pasează și se adaugă în cratiță, se condimentează  cu sare, boia și piper și se lasă să scadă.

Loading...