Ghiveci ardelenesc

► 4 cârnați ardelenești picanți
► 500 g fasole verde păstăi
► 500 g roșii
► 4-5 ardei
► 4 cepe
► o căpățână usturoi
► sare
► piper
► o legătură mărar
► o legătură pătrunjel
► 3-4 linguri ulei
de floarea-soarelui

1. Se curăță fasolea și se spală cu apă călduță. Se pune separat să fiarbă 30 de minute, la foc mic, și se adaugă şi un praf de sare.
2. Se curăță ceapa și usturoiul, se spală și se toacă solzișori și se călesc ușor ca să nu se ardă. Se stropesc cu apă călduță cât să se înmoaie. Se adaugă ardeii, fasolea fiartă și roșiile tăiate cubulețe.
3. Între timp, se taie cârnații feliuțe subțiri și se prăjesc într-o tigaie, în sucul propriu.
4. Ghiveciul se condimentează cu sare și piper după gust, se adaugă verdeață tocată mărunt, cârnații și se lasă câteva minute la cuptor, apoi se scoate şi se serveşte.

Loading...