Gestul uluitor făcut de Salma Hayek și soțul ei după ce catedrala Notre Dame din Paris a fost cuprinsă de flăcări

Gestul uluitor făcut de Salma Hayek și soțul ei după ce catedrala Notre Dame din Paris a fost cuprinsă de flăcări

Un incendiu monstruos a izbucnit, luni seară, la renumita Catedrală Notre-Dame din Paris, Franța, care a făcut ca acoperișul, dar și 'săgeata' celui mai vizitat monument istoric din Europa să se prăbușească, provocând emoții imense în Franța și în lume. Însă, se pare că vedetele se mobilizează pentru a ajuta la reconstruirea catedralei.

 

Primii care au reacționat au fost Salma Hayek și soțul ei, François-Henri  Pinault. Omul de afaceri francez a declarat că împreună cu tatăl lui vor oferi 100 de milioane de euro pentru reconstrucția catedralei.

„Tatăl meu (François Pinault)  și eu am decis să oferim suma de 100 de milioane de euro din fondul nostru Artemis ( compania familiei)  pentru a participa la efortul necesar pentru reconstrucția completă a Notre-Dame-ului', a declarat soțul actriței pentru ziarul Le Figaro.

Aceasta este prima donație majoră anunțată. Salma Hayek(52 de ani) a postat pe Instagram o imagine cu catedrala în flăcări, alături de mesajul: „Ca mulți alții sunt șocată și întristată să văd cum frumoasa catedrală Notre-Dame se transformă în scrum. Te iubesc, Paris'.

Actrița nominalizată la Oscar și omul de afaceri au o casă chiar lângă catedrală și s-au căsătorit la Paris pe 14 februarie 2009, la primăria de la  arondismentul 6, aflat în apropiere de istorica biserică.

 

Citește și: