Gelato italian are grăsimi vegetale și puține calorii

Gelato italian are grăsimi vegetale și puține calorii

Consumul de gelato italian a cunoscut un trend ascendent și în România. Acest lucru se datorează faptului că românii au început să experimenteze tot mai mult și din bucătăriile internaționale.

 

Experiența savurării acestui desert te duce cu gândul la gelateriile de pe străzile pietruite ale Romei sau de pe străzile umbrite din Bologna. Gelato nu este doar o simplă traducere in limba italiană pentru cuvântul înghețată, ci are și alte caracteristici față de o înghețată: textura este mai cremoasă și mai aerată, iar compoziția conține grăsimi vegetale și nu animale.

Un gelato este un desert care conține un procent de grăsimi de aproximativ 7%, în timp ce o înghețată are un procentaj de până la 20% grăsimi. Și asta înseamnă și mai puține calorii. Iar prin textura sa cremoasă și aerată, dă mai puțin senzația de „rece'.

Un desert ce datează din jurul anului 3000 î.H.

Primele informații despre deserturile înghețate datează încă din jurul anului 3000 înainte de Hristos, atunci când asiaticii au început să consume gheață cu diferite arome. Câteva sute de ani mai târziu, faraonii egipteni obișnuiau să își servească oaspeții cu gheață și jeleu din diferite fructe, iar romanii au început să servească gheață cu miere.

Credit foto: Shutterstock