Gătește cu Lavazza: tartă cu cafea și ciocolată

Gătește cu Lavazza: tartă cu cafea și ciocolată

Cine nu iubește tartele? Fie că aștepți câțiva prieteni în vizită, fie că plănuiești să-i surprinzi pe cei dragi cu un desert delicios la o masa în familie, o tartă este mereu o alegere potrivită. Cu peste 20 de miliarde de cești de cafea consumate în fiecare an în întreaga lume, cu o pasiune de neoprit și cu un profund devotament pentru gastronomie, Lavazza este ajutorul tău de bucătar perfect pentru prepararea acestei rețete delicioase: o umplutură cremoasă de cafea, într-o crustă crocantă și delicioasă, decorată așa cum îți place ție.

Timp de preparare: o oră + 2 ore timp de așteptare

Ingrediente

Pentru 10 porții
 Pentru crusta crocantă:

  • 300 g de făină simplă
  • 100 g de zahăr
  • 100 ml de ulei de măsline
  • 1 ou
  • 40g de gălbenuș de ou
  • 6 g de smântână
  • Pudră de vanilie
  • Sare
  • Zeama de la o jumătate de lămâie

Pentru crema de cafea:

  • 200 ml de apă
  • 300 ml de cafea
  • 2 ouă
  • 20 g de gălbenuș de ou
  • 50 g de zahăr
  • 40 ml de amidon de porumb
  • 75 g de ciocolată

Pentru crema meringue:

  • 60 g de albuș de ou
  • 120 g de zahăr

 Prepararea crustei crocante

Pune ouăle într-un vas înalt și adânc, adaugă ușor uleiul și amestecă-le cu un tel. Toarnă amestecul într-un vas, adaugă făina și zahărul, urmate de zeama de lămâie și pudra de vanilie. Amestecă ingredientele până ce aluatul se omogenizează. Lasă aluatul în frigider pentru o oră. Unge formele de tartă cu unt și umple-le cu aproximativ 30-50 g de aluat. Pune-le la cuptor, la temperatura de 180°C, pentru 10-12 minute. Lasă formele de aluat până se răcesc complet înainte să adaugi crema.

Prepararea umpluturii

Umplutura conține un amestec de cremă de cafea și cremă meringue. Citește mai departe cum să le prepari pe fiecare dintre ele.

Pentru crema de cafea

Pentru început, prepară cafeaua și taie ciocolata în bucăți. Bate ouăle, gălbenușurile și zahărul într-un bol și adaugă apoi amidonul de porumb. Ține cont de regula principală: amestecă ușor, cu ajutorul telului. Încălzește niște apă într-un vas mare. Când aceasta dă în fiert, adaugă amestecul de ouă și lasă vasul pe foc alte 2 minute, până ce obții o compoziție densă. Adaugă cafeaua pe care ai preparat-o mai devreme, ia vasul de pe foc și adaugă bucățile de ciocolată, amestecând bine cu ajutorul unui mixer sau al unui tel, până când ciocolata s-a topit complet. Lasă crema la răcit în frigider.

Pentru crema meringue

Pune ingredientele într-un bol și bate-le pentru circa 5 minute, până se obține un amestec dens și spumos.

După ce crema de cafea de mai sus s-a răcit, adaugă circa 50 g de cremă meringue la fiecare 150 g de cremă obținută și amestecă bine.

Prepar-o cu Lavazza Qualità Oro!