Garsoniere în Timișoara – Ce obligații ai dacă vrei să cumperi un imobil

Garsoniere în Timișoara – Ce obligații ai dacă vrei să cumperi un imobil

Garsoniere în Timișoara sunt la mare căutare, mai ales înaintea începerii anului universitar. Dar cei care caută garsoniere în Timișoara, precum și alte imobile, trebuie să știe că nu au doar drepturi, ci și obligații.

Majoritatea celor care doresc să cumpere garsoniere în Timișoara sau în alte regiuni ale țării sunt atrași de costurile mai mici. Costurile de întreținere a unei garsoniere în Timișoara sunt mult scăzute față de cele aferente unor imobile cu mai multe camere. Totuși, în calitate de client, trebuie să ai în vedere anumite aspecte legate de obligațiile unui potențial cumpărător.

Vrei garsoniere în Timișoara? Iată ce obligații ai

De la sine înțeles e faptul că, la cumpărarea unui imobil, ești obligat să achiți prețul solicitat, pentru a intra în posesia acestuia. Pentru achiziționarea unei garsoniere în Timișoara sau în altă parte, va trebui să mai suporți o serie de cheltuieli, în calitate de cumpărător. Și asta pentru că toate costurile de vânzare îi revin cumpărătorului. Taxele notariale de vânzare-cumpărare sunt variabile. Acestea se diferențiază în funcție de felul în care se face plata imobilului și de valoarea acestuia. Mai exact, taxele sunt diferite pentru o garsonieră achiziționată prin credit față de una cumpărată cu banii jos.

Cumpărătorul suportă toate taxele

Și taxa privind intabularea îl privesc tot pe cumpărător. Aceasta este percepută de Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară – ANCPI și înseamnă 0.15% din prețul apartamentului. Dar tot cumpărătorul suportă și onorariul notarului care efectuează intabularea, după încheierea contractului de vânzare-cumpărare. Dacă există o agenție imobiliară care face intermedierea tranzacției imobiliare, comisionul către aceasta se va plăti de către ambele părți, adică atât de către cumpărător, cât și de vânzător. În principiu, comisionul este negociabil. Însă este foarte important să te asiguri că include și TVA în suma finală, ca să nu ai surprize.