Găluște de brânză cu griș

Găluște de brânză cu griș

Yupiiii! Așa de mult timp a trecut de când nu am mai mâncat găluște umplute că am și uitat de rețeta asta! Haideți și voi la o porție de găluște de brânză cu griș umplute cu fructe!

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 500 g brânză de vaci
  • 2 ouă
  • 140 g unt
  • 200 g făină
  • 100 g griș
  • sare
  • Pentru umplutură:

  • fructe de sezon sau prune din compot
  • sare
  • Pentru servit:

  • unt
  • pesmet
  • zahăr
  • scorțișoară
  • zahăr pudră
  • 1. Se amestecă întâi la mixer
    brânza cu ouăle și apoi se adaugă
    untul tăiat cubulețe, făina și
    grișul. Se pune și un praf de sare.
    2. Aluatul se pune pe masa
    presărată cu făină, se framântă
    puțin și se taie în 12 părți.
    3. Fiecare parte se modelează
    între palme, se pune o jumătate
    de prună din compot, care se
    acoperă prin modelare. Se fierb
    găluștile 10 minute în apă cu
    sare. Când se ridică la suprafața
    apei, sunt fierte.
    4. Pentru servit, pesmetul se
    pune la calit în unt topit și se
    amestecă mereu pentru a evita
    arderea. Când a devenit auriu,
    se adaugă zahărul și scorțișoara.
    Fiecare gălușcă fiartă care se
    scoate din apă se trece prin
    acest amestec și apoi se așază
    pe platoul de servit. Înainte de servire, aceste găluște
    de brânză cu griș se presară
    cu zahăr pudră.

    Sursa foto:Shutterstock