Găluște cu sos de ardei

Găluște cu sos de ardei

Am fost într-o vizită și am fost servită cu ceva ce nu am mai mâncat vreodată- găluște cu sos de ardei. Woauuuuu! Super delicios!

Ingrediente

  • 170 g griș
  • 500 ml lapte
  • 3 ouă
  • 150 g cașcaval
  • un praf nucșoară
  • sare
  • piper
  • 3 ardei grași
  • 100 ml vin alb sec
  • 1. Se pune laptele la fiert și, când dă într-un clocot, se presară grișul amestecând continuu până ce compoziția se desprinde de pe pereții vasului.
    2. Se adaugă cașcavalul, nucșoara, sarea, piperul, se amestecă și se lasă la răcit. Se pun ouăle, se amestecă bine și apoi se formează găluște folosind două linguri. Se pun găluștele la fiert în apă și, când urcă la suprafața acesteia, sunt fierte.
    3. Se scot cu o spumieră și se pun într-un vas pentru cuptor. Se așază ardeii tăiați fășii împrejurul găluștelor.
    4. Se pune și vinul și se dă vasul la cuptor pentru 20 de minute.