Fursecuri spiralate

Ingrediente:
►340 g zahăr
►185 g unt de arahide
►120 g unt nesărat
►215 g făină
►2 ouă
►o fiolă esenţă de vanilie
►o linguriţă praf de copt
►200 g gem de prune
►un praf sare

1. Se mixează bine zahărul cu untul de arahide şi cu untul normal, până ce se obţine o spumă.
2. Se adaugă ouăle, unul câte unul, esenţa de vanilie, praful de copt şi sarea. Se pune apoi făina şi se mixează în continuare până ce nu se mai vede niciun fir de făină în aluat.
3. Pe o folie alimentară se pune aluatul şi se întinde uniform. Se unge cu un strat de gem şi apoi se rulează asemenea unui salam. Se dă la congelator pentru 30 de minute.
4. După acest timp, se scoate „salamul” din folie, se taie felii care se aşază în tava de copt tapetată cu hârtie. Se coc pentru 20 de minute.

Loading...