Fursecuri îmbrăcate

Fursecuri îmbrăcate

Aș mânca cantități industriale de fursecuri îmbrăcate dacă nu ar îngrășa atât de tare!

Ingrediente 

  • 125 g ciocolată neagră
  • 150 g făină
  • o linguriță rasă praf de copt
  • 30 g cacao
  • 125 g unt
  • 80 g zahăr alb
  • 45 g zahăr brun
  • un ou
  • 2 linguri lapte
  • cremă de ciocolată alune măcinate
  1. Se topește ciocolata la bain-marie și, între timp, untul moale se amestecă bine cu cele două tipuri de zahăr.
  2. Se adaugă ciocolata topită și se amestecă, apoi oul și se amestecă din nou.
  3. Se amestecă făina, praful de copt și cacaua, se cern deasupra amestecului cu ciocolată, se adaugă laptele și se omogenizează. Se formează 20 de bile care se pun în tava tapetată cu hârtie de copt și se coc 15 minute.
  4. Se lasă tava cu fursecuri să se răcească în totalitate, se ung fursecurile cu cremă de ciocolată și se presară cu alune mărunțite. Se păstrează la frigider până la servire.

Sursa foto:Shutterstock