Fursecuri figurine

Ingrediente:
►420 g făină
►200 g margarină
►150 g zahăr
►2 gălbenuşuri
►2 linguri smântână
►20 g cacao
►o fiolă esenţă vanilie
1. Se freacă margarina moale cu zahărul, până la topirea acestuia. Se adaugă smântâna, gălbenuşurile şi vanilia şi se amestecă bine.
2. Compoziţia se împarte în două. Într-una se adaugă 220 g făină, iar în cealaltă 200 g făină şi cacaua.
3. Se frământă două bile de aluat care se dau la rece pentru o oră. Se întinde foaia albă şi se decupează inimioare, la fel se procedează şi cu foaia neagră.
4. O parte din inimioare se taie pe jumătate, formând astfel urechile căţeluşului, care se ataşează la o inimioară de culoare opusă. Se modelează biluţe mici de aluat negru şi alb pentru a forma ochii şi gura căţelului. Se fac papioane pentru căţeluşi şi fundiţe pentru căţeluşe.
5. Se pun fursecurile în tava tapetată cu hârtie de copt şi se coc la foc mediu până se rumenesc uşor. Se pot face şi alte figu-rine, în funcţie de formele avute.

Loading...