Fursecuri de ciocolată

Fursecuri de ciocolată

Nu ai apucat să faci nimic dulce până acum? Nu-i nimic, vă dau eu o super rețetă de fursecuri cu ciocolată, numai buni de mâncat lângă bradul împodobit!

Ingrediente:

  • 250 g unt moale
  • 125 g zahăr
  • 2 ouă
  • o fiolă subțire esență vanilie
  • o linguriță bicarbonat
  • un praf de sare
  • 560 g făină
  • 2 linguri cacao
  • 100 g ciocolată amăruie
  • 1. Se freacă untul cu zahărul până ce amestecul se dublează ca volum, apoi se pun ouăle, unul câte unul, amestecând după fiecare.
    2. Se adaugă vanilia și se amestecă. Făina se amestecă cu cacaua, bicarbonatul și sarea și se cerne amestecul.
    3. Se pune apoi amestecul de făină peste cel cu ouă și apoi se adaugă jumătate din cantitatea de ciocolată rasă sau tăiată foarte mărunt la cuțit.
    4. Se pun apoi din aluat, cu lingurița, în tava de copt mici bile, se presară peste fiecare restul de ciocolata și la aceste fursecuri să se coacă 12 minute.

    Sursa foto:Hepta