Fursecuri cu nuci și gem

fursecuri-cu-nuci-si-gem

De la cititoarea noastră Nadia Budur am primit această minunată rețetă de fursecuri cu nuci și gem! Simplu, bun și perfect pentru un desert de sfârșit de săptămână! 

Ingrediente pentru fursecuri cu nuci și gem:

● 120 g unt la temperatura camerei

● 80 g zahăr

● un ou
● un plic zahar vanilat

● 150 g făină

● un praf sare

● un vârf de cuțit praf de copt
● 100 g nuci, alune, migdale ușor prăjite și tocate

● 1/2 borcan gem

1. Se mixează untul cu zahărul și vanilia până la obținerea unei creme, apoi se adaugă gălbenușul și se mixează din nou, până la încorporarea gălbenușului. Se adaugă făina amestecată cu sarea și praful de copt. Se amestecă totul.
2. Se pregătesc nucile, iar separat se bate albușul cu o furculiță până se spumează puțin. Se formează bile din aluat cu diametrul de 2-2,5 cm care se tăvălesc prin albuș.
3. Bilele de aluat date prin albuș se rostogolesc ușor în nuci și se așază pe tava acoperită cu hârtie de copt. Cu degetul se face o adâncitură în fiecare bucățică de aluat astfel pregătită. În această adâncitură se pune câte o linguriță din dulceața pe care o preferați.
4. Prăjiturile se coc pe treapta de mijloc a cuptorului preîncălzit la 175°C, timp de 15 minute, până se rumenesc frumos.

Vezi și cea mai bună rețetă de dulceață de nuci