Fursecuri cu morcovi

Fursecuri cu morcovi

Fursecuri cu morcovi făceam pentru băieții mei când erau mai mici și de atunci, ne-am îndrăgostit de fursecurile astea cu mic cu mare, indiferent de vârstă! Dacă le preparați o dată…îndrăgostiți veți și voi de ele!

Ingrediente:

  • 75 g morcovi dați pe răzătoarea cu ochiuri fine
  • 200 g zahăr brun
  • 225 g unt
  • 200 g zahăr alb tos
  • 2 ouă
  • esență vanilie

  • 200 g făină

  • o linguriță praf de copt

  • 1/2 linguriță nucșoară măcinată

  • 1/2 linguriță sare

  • 1/2 linguriță ghimbir ras

  • 180 g fulgi de ovăz

  • 1. Se combină cele două tipuri de zahăr și untul și se mixează 3-4 minute. Se adaugă ouăle și vanilia și se mixează din nou.
    2. Separat, se amestecă făina, praful de copt, sarea, nucșoara și ghimbirul și apoi se cern. Se pune peste amestecul cu ouă și se amestecă. Se adaugă fulgii de ovăz și morcovii, se amestecă și se lasă o oră la rece.
    4. Se pun apoi cu lingura mici cantități în tava de copt tapetată cu hârtie și se coc 10-12 minute.

    Sursa foto:Shutterstock