Fursecuri cu gem

Fursecuri cu gem

Am adaptat o rețetă mai veche de fursecuri și am obținut niște fabuloase fursecuri cu gem! Musai trebuie încercate!

Ingrediente:

  • 2 ouă
  • 480 g făină
  • 240 g unt
  • 240 g zahăr pudră
  • un praf sare
  • gem, după gust
  • 1. Făina și untul se pun într-un vas și se desfac cu degetele pentru a obține un preparat ca un nisip fin.
    2. Se adaugă zahărul pudră și sarea, se amestecă și apoi se pun ouăle. Se lasă aluatul apoi 30 de minute la rece. Se scoate și se întinde o foaie nu mai groasă de 0,5 cm. Se decupează cercuri de aluat cu ajutorul unei forme rotunde. Se îndeasî un pic fiecare fursec la mijloc cu fundul unui pahar sau cu degetul și se pune gem.
    3. Se așază toate în tava de copt și se lasă 10-15 minute, în funcție de cuptor. Se scot și se servesc.