Fursecuri cu cremă de vanilie

Fursecuri cu cremă de vanilie

Fursecuri umplute cu cremă dacă aduc la masă…chiar și tortul retrogradează pe locul doi! Sunt fragede de se topesc în gură iar crema este perfectă!

  • Ingrediente:
    Pentru aluat:
  • 600 g făină
    200 g unt cu 80% grăsime
    3 ouă
    un plic zahăr vanilat
    150 g zahăr
    un praf sare
    Pentru cremă:
    o păstaie vanilie
    150 ml frișcă lichidă
    80 g ciocolată

1. Cu o zi înainte de pregătirea aluatului se face crema, pentru care păstaia de vanilie se taie în două pe lung, se scot semințele și se pun pe foc cu 80 ml frișcă.
2. Între timp, ciocolata se topește la bain-marie și frișca cu vanilia se toarnă peste aceasta. Se adaugă restul de frișcă, se amestecă și se lasă pentru o noapte la frigider.
3. Pentru aluat, se mixează untul cu zahărul și, după ce s-a obținut un amestec omogen, se pun ouăle, sarea, zahărul vanilat și făina. Se amestecă și se obține un aluat moale, care se pune într-un poș. Se repartizeaza aluatul cu ajutorul poșului în tava de copt tapetată cu hârtie de copt.
4. Se coc 20 de minute și apoi, după ce s-au răcit, se lipesc cu cremă între ele.

Vrei ceva dulce? Uite o rețetă de fursecuri rapide!

Sursa foto:Shutterstock