• Apa. Evitați prepararea ceaiurilor folosind apa de la robinet. Amestecată cu clor – a cărui folosire a fost interzisă în toate țările civilizate-poate duce la combinații chimice nedorite.
  •  Apa fiartă nu se folosește după mai mult de 24 de ore după ce a fost pregătită, pentru că devine nocivă. Aceasta capătă o structură nedorită, este săracă în oxigen și absoarbe din aer multe bacterii. Folosirea permanentă poate provoca litiază renală. Apa fiartă se consumă imediat după fierbere, sub formă de ceai sau de supă.
  • Băuturile ambalate în cutii de aluminiu (bere, sucuri dulci acidulate) conțin un conservant care provoacă producerea hormonilor feminini în organismul bărbătesc. Bărbații care beau în medie cinci doze pe zi riscă să se aleagă cu impotență și cu mărirea sânilor.

Citește și: Cearcănele îți spun de ce boală suferi! Culoarea lor, motiv de mers la medic

  • Morcovul poate fi o otravă pentru fumători. Intrând în reacțe cu elementele toxice din fumul de țigare, betacarotenul provoacă apariția cancerului.
  • Berea este o băutură foarte apreciată și foarte consumată, în special de bărbați. Dar trebuie să se știe că, în timp ce ea se evaporă, elimină anumite substanțe care ajung în mucoasa nazofaringiană și conduc la scăderea libidoului.
  • Fasolea, consumată timp îndelungat, conducw uneori la apariția durerilor de picioare și uneori la periostită dentară. De asemenea, ceaiul din păstăile de fasole, recomandat mai ales celor bolnavi de diabet zaharat, reduce într-adevăr nivelul zahărului din sânge cu 35%, dar dacă se supradozează, înrăutățește și vederea bolnavului.
  • Dovleacul și dovleceii conțin alcaloizi care provoacă inflamarea amigdalelor, iar folosirea îndelungată a semințelor poate provocă uneori furunculoză. De asemenea, consumul de bostan este contraindicat în gastritele cu aciditate scăzută, în ulcerul stomacal, în formele acute de boli stomacale, și în formele grave de diabet zaharat.

Laptele rece, deși răcoros, dereglează digestia

  • Brânza de vaci se va consumă în cantități cât mai reduse de către cei cu afecțiuni grave la rinichi deoarece crește aciditatea urinei.
  • Cartofii consumați în cantități mari nu se recomandă bărbaților cu excitabilitate sexuală crescută.
  • Ceapa în cantități mari, duce la tahicardie și alte modificări în funcționarea sistemului cardiovascular. Este contraindicată celor cu afecțiuni ale ficatului, rinichilor, pancreasului, cu ulcer stomacal și duodenal.
  • Ciocolata este contraindicată persoanelor cu afecțiuni hepatice.
  • Compotul de caise uscate sau proaspete nu e bun în cazul celor cu afecțiuni stomacale.
  • Curmalele nu se recomandă bolnavilor care au afecțiuni ale sistemului digestiv.
  • Alimentele  de orice fel care au mucegăit trebuie aruncate. Mucegaiul produce toxine, inclusiv de natură cancerigenă, care nu se distrug prin fierbere.
  • Drojdiile sunt necesare organismului uman pentru reglarea metabolismului, pentru funcționarea normală a sistemului nervos și ca sursă de vitamine. Dar trebuie folosite cu atenție. Ele trebuie înlăturate din meniul bolnavilor de hipertensiune, a celor cu afecțiuni ale tractului digestiv.
  • Hreanul irită membrana mucoasă a tractului digestiv.
  • Laptele, consumat rece, dereglează digestia. Pentru a-și face efectul benefic asupra organismului, el trebuie încălzit puțin, trebuie consumat pe nemâncate, cu înghițituri mici, ținându-l cât mai mult timp în gură înainte de a-l înghiți.
  • Lactatele, inclusiv smântâna, sunt contraindicate celor cu afecțiuni hepatice.
  • Margarina conține multe transizomere-acizi alifatici nesaturați -care dereglează funcționarea fermenților, schimbând și structura membranelor celulare. Că rezultat, crește nivelul colesterolului.

Citește și: