Tu ce folosești pentru îndulcire: zahăr sau variante ca miere, stevia ori fructoza?

”Există o confuzie dată de traducerea defectuoasă a formulei , care în realitate înseamnă cu fructoză, care este înlocuitor natural al zahărului și îl găsim în farmacii și magazine naturiste.” se explică în cartea ”Slăbești mâncând” semnată de doctorul Gabriela Man.

Zahărul din porumb este incriminat în epidemia de obezitate și diabet din Statele Unite ale Americii, nu fructoza, care este o substanță insulino-dependentă. De asemenea, specialiștii recomandă să fim foarte atenți la calitatea fructozei.

”Trebuie să ne asigurăm că folosim fructoza cu o concentrație de peste 90%. Există sortimente care conțin sub 50% fructoză, restul compoziției fiind reprezentată de glucoză.”, notează medicul.

Fructoza îndulcește mai mult decât zahărul

Totodată, ”se pare că fructoza are un potențial de șapte ori mai mare decât glucoza (zahărul) în declanșarea reacțiilor glicolizare, care duce la degenerarea celulei. Acesta este motivul pentru care consumul recomandat este de maximum 25-30 g/zi.” explică dr. Man.

Credit foto: Shutterstock