Friptură suculentă de vițel

friptura suculenta de vitel

Toată lumea trebuie să știe cum se face o friptură suculentă de vițel. Ce trebuie să faci ca să nu obții o talpă de pantof în locul unei fripturi apetisante și fragede! 

Ingrediente pentru friptură suculentă de vițel:

● un kg mușchi de vițel
● 125 g unt
● cimbru
● rozmarin
● sare
● piper

Pentru garnitură:

● un kg cartofi mici
● 5-6 cepe mici
● un cățel usturoi
● 25 g unt

● sare

● piper
● 3 linguri ulei

1. Se topesc 50 g unt într-o tigaie și se rumenește carnea pe toate părțile. Apoi se lasă 10 minute să se odihnească.
2. Într-un vas de cuptor se pune carnea cu restul de unt, se presară cu sare și piper, cimbru și rozmarin, se acoperă cu un capac și se lasă două ore la cuptor stropind-o cu sosul din tavă.
3. Între timp, cartofii se rumenesc în amestec de unt și ulei și, când s-au rumenit, se dau deoparte, se sărează, se piperează și se adaugă usturoiul.
4. După două ore de coacere se adaugă cartofii în tavă, se pun și cepele curățate de coajă și se mai lasă o oră la cuptor stropind cu sosul din tavă. Mai am o rețetă preferată pe bază de carne de vită, această friptură de vițel cu sos verde!