Friptură fragedă de vită

Friptură fragedă de vită

Dacă tot primesc întrebări despre cum se face o friptură fragedă de vită am zis că este cazul să vă împărtășesc rețeta asta! O să vă lingeți pe degete de bună ce este!

Ingrediente

  • 4 antricoate de vită
  • 150 g piept afumat
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 250 ml vin roșu sec
  • 50 ml ulei
  • 2 căței usturoi
  • o foaie dafin
  • o crenguță cimbru
  • sare
  • piper
  1. Într-o cratiță se încinge uleiul și se rumenește carnea pe ambele părți.
  2. Se scoate și, în același ulei, se pun la călit ceapa și pieptul afumat.
  3. Se pune carnea din nou în cratiță, se toarnă vinul și 250 ml apă, se pun foaia de dafin, crenguța de cimbru și usturoiul tăiat felioare. Se acoperă și se lasă friptura de vita la foc mic aproximativ 90 de minute.
  4. După aceea, se pun morcovii, se potrivește gustul de sare și piper, se mai pune apă și se mai lasă pe foc, fără capac, o oră.

Vă recomandăm și plăcintele cu carne de vită

Sursa foto:Shutterstock