Friptură fragedă de vițel în sos de vin

Friptură fragedă de vițel în sos de vin

Vinul și bulionul din această rețetă fac ca friptura de vițel să devină atât de fragedă încât să nu mai fie nevoie de cuțit pentru a o tăia!

Ingrediente

  • un kg pulpă de vițel
  • 2 cepe
  • 500 g morcovi
  • o lingură făină
  • un litru vin alb sec
  • 3 linguri bulion
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper

1. În ulei, se pune la călit ceapa tocată şi, după ce s-a înmuiat, se adaugă carnea de vițel tăiată pe fibră.
2. Se lasă să se rumenească, se adaugă făina, se lasă 30 de secunde şi se toarnă vinul. Se lasă la fiert o oră cu capac. Apoi, se adaugă morcovii tăiaţi rondele.
3. Se mai lasă o oră la fiert şi, cu 10 minute înainte de a fi gata, se pune bulionul şi, eventual, încă puţină apă. Se potriveşte gustul de sare şi piper.

Sursa foto: Shutterstock