Friptură de porc cu sos de roșii

Friptură de porc  cu sos de roșii

Cea mai simplă friptură de porc asta este. Secretul ca ea să iasă delicioasă este untul. Haideți să vedeți cum o facem noi!

Ingrediente

  • 1,2 kg file de porc
  • 150 g unt
  • sare
  • piper
  • Pentru sos

  • 2 linguri bulion
  • 4 roșii bine coapte
  • un morcov
  • 1. Carnea bine spălată și uscată apoi pe un prosop absorbant de bucătărie se unge cu unt pe toată suprafața și se așază în tava de cuptor.
    2. Se presară cu sare și piper și se dă la cuptor pentru 30 de minute. Periodic, se rotește de pe o parte pe alta pentru a se rumeni uniform.
    3. Apoi, se pun în tavă roșiile, bulionul și morcovul tăiat rondele și se toarnă apă cât să acopere legumele. Se lasă la cuptor încă o oră, stropind din când în când friptura cu sosul din tavă. Se servește caldă.

    Sursa foto:Shutterstock