Ingrediente:,/h2>

  • o bucată de 2 kg mușchi de porc
  • un pachet unt nesărat
  • o lingură cimbru uscat
  • sare
  • piper
  • Pentru sos:

  • o conservă ciuperci feliate
  • 300 ml smântână de gătit
  • sare
  • piper
  • 1. Carnea de porc se unge cu jumătate din pachetul de unt și se așază în tava de cuptor. Se presară sare, piper și cimbru și se lasă la foc mediu. La jumătatea timpului de coacere, se întoarce, se unge cu restul untului și se
    continuă coacerea.
    2. Carnea se verifică dacă este făcută, cu o furculiță, iar dacă sucul iese roz, trebuie să mai stea, dacă e alb, se scoate.
    3. Pentru sos, ciupercile se călesc. Dupa ce apa s-a evaporat se toarnă smântâna și se dă într-un clocot. Se pun sarea, piperul și se toarnă peste carne.

    Sursa foto:Shutterstock