Friptură de miel- rețeta lui Joseph Hadad

Friptură de miel- rețeta lui Joseph Hadad

Marele chef nu mai are nevoie de nicio descriere și noi suntem mândri că vă putem prezenta și recomanda această  friptură de miel- rețeta lui Joseph Hadad. 

Ingrediente pentru friptură de miel- rețeta lui Joseph Hadad

  • 2 pulpe de miel
  • 3 morcovi
  • 1 rădăcină țelină
  • 1 rădăcină păstârnac
  • 2 căpățâni de usturoi
  • 2 fire rozmarin
  • 2 fire cimbru
  • 5 g boabe de piper
  • 3 foi de dafin
  • 2 pahare de vin alb
  • 100 ml de ulei de măsline
  • 1 linguriță de piper negru zdrobit
  • 6 frunze de mentă
  • 1/2 lingură sare grunjoasă
  1. Se iau ierburile aromatice și se toacă. Se adaugă într-un bol, alături de vin alb, ulei de măsline, sare, piper negru zdrobit, se amestecă foarte bine.
  2. Morcovii și păstârnacul se spală foarte bine (se lasă coaja, ca să fie aroma puternică). Se taie în bucăți groase, cât mai natural. Usturoiul se taie pe jumătate, ca un sendviș, cu tot cu coajă.
  3. Se pun toate într-o tavă. Se pun pulpele peste legume și se adaugă marinata, masând ușor carnea, ca să intre bine aromele. Se adaugă în tavă 500 ml de zeamă de legume sau 500 ml de apă, și se dă la cuptorul preîncalzit la 180°C, timp de o oră. Se scoate, se acoperă cu foaie de aluminiu și se mai bagă o oră la cuptor, până devin fragede. Se scot, se strecoară bine toată zeama, și se așază pe un platou cu legumele și zeama rămasă.

Pentru Paște noi am făcut și acest drob. Îți place rețeta asta?