Friptură de miel gătită în marinată

Friptură de miel gătită în marinată

Secretul unei fripturi de miel perfecte este marinata în care se ține carne înainte. Apoi, friptura se bagă la cuptor scăldată în amestecul în care a stat. Dar haideți să vă explic cum vine asta!

Ingrediente

1 pulpă de miel

1,5 l vin alb

sare

piper

100 ml ulei de măsline

1 căpățână de usturoi

2 crenguțe rozmarin proaspăt sau 2 linguri rozmarin uscat

3 foi de dafin

2 crenguțe mentă proaspătă sau 1 lingură mentă uscată

3 crengute cimbru sau 1 lingură și jumătate cimbru uscat

1.Carnea de miel se așază în tava în care se va găti și se toarnă peste ea uleiul și vinul. Căpățâna de usturoi nu se curăță și se taie în două pe de-a latul și se pune în tavă.
2. Se pun deasupra cărnii mirodenile ramase și apoi se asezonează carnea în marinată cu sare și piper, de preferință proaspăt rășnite.
3. Se pune tava cu carnea și marinata în frigider și se ține la rece peste noapte. Dacă nu aveți răgaz să o țineți o noapte întregă lăsați-o minim 4 ore la rece.
4. Scoateți tava din frigider, completați cu apă până acoperiți carnea de miel total și băgați totul la cuptor până se pătrunde bine.

Copyright: yatomo / 123RF Stock Photo

Loading...