Friptură de miel cu fructe din compot

friptura de miel cu prune din compot

Este timpul să facem ceva mai deosebit pentru Sfânta zi de Paște! Pregătim împreună o friptură de miel cu prune din compot? Delicioasă este combinația asta! 

Ingrediente pentru friptură de miel cu prune din compot:

● un kg pulpă din față fără os, de miel

● 15 căței usturoi
● 50 g unt

● 2 foi dafin

● 2 crenguțe cimbru

● 2 linguri ulei

● sare ● piper

Pentru copt:

● 200 ml vin alb sec

● 20 prune din compot

● o crenguță rozmarin

1. Cățeii de usturoi necurățați se lasă 2 minute în apă clocotită și apoi se scurg.
2. Carnea curățată de pielițe se presară cu sare și piper și în partea care va fi la interior se pun 10 căței de usturoi, foile de dafin și cimbrul. Se rulează, se leagă și se așază în tava de copt.
3. Se unge cu unt și se stropește cu ulei, se toarnă 200 ml apă și se pun cățeii de usturoi care au mai rămas. Se lasă la cuptor 30 de minute.
4. După acest timp, se pun prunele scurse, se toarnă și vinul, se așază rozmarin tăiat și se mai lasă la cuptor timp de 30 de minute. Se verifică cu ajutorul unei scobitori dacă friptura este făcută. Sucul trebuie să iasă alb, nu roz.

Tot pentru masa de Paște vă recomand și această salată în straturi!