Friptură de miel cu lămâie

Friptură de miel cu lămâie

Masa de Paște nu este masă fără o friptură de miel! Voi cum faceți friptura de miel? Noi vă invităm să încercați și rețeta noastră de friptură de miel cu lămâie!

Ingrediente:

  • o pulpă din față de aproximativ 2 kg
  • coaja și zeama de la două lămâi
  • 2 cepe roșii
  • 3 linguri amestec de cimbru și rozmarin
  • o căpățână usturoi
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 1. Carnea se curăță de pe os și se înlătură pielițele în plus. Apoi, se
    fac tăieturi pe interiorul și exteriorul bucății de carne și se pun căței
    de usturoi tăiați în două și felii de la o ceapă.
    2. Apoi, se unge carnea pe toată suprafața ei cu un amestec din
    sucul strecurat de lămâie, coaja rasă de lămâie, o lingură de ulei,
    amestecul de cimbru și rozmarin, sare și piper.
    3. Se rulează carnea, se leagă și se așază în tava de copt.
    4. Se pun în tavă și restul de ceapă și usturoi, cele două linguri de
    ulei și se coace friptura întâi 20 de minute la foc mare și apoi 80 de
    minute la foc mediu.
    5. Apoi, odată friptura făcută, se scoate tava, se învelește cu folie
    de aluminiu și se lasă așa 10 minute.

    Sursa foto:Shutterstock