Friptură de cocoș la cuptor

Friptură de cocoș la cuptor

Carne de pui mâncăm aproape zilnic dar nu se compară cu plăcerea de a mânca o friptură de cocoș la cuptor!

Ingrediente:

  • un cocoș de 2,5 kg
  • 3 copane pui
  • 250 g piept de porc
  • 2 linguri ulei
  • 2 căței usturoi
  • 6 crenguțe rozmarin
  • 3 cepe
  • 600 ml supă de pui
  • 2 foi dafin
  • 4 cartofi
  • 4 roșii
  • sare
  • piper

1. Într-o tigaie cu ulei se pun să se călească ceapa tăiată peștișori, usturoiul feliat și pieptul de porc tăiat cubulețe. Se lasă 10 minute.
2. Într-un vas înalt de cuptor se pune amestecul cu ceapă și se întinde ca un pat.
3. Se asaza cocoșul și copanele, se presară cu sare, piper și rozmarin, iar foile de dafin și supa se pun în vas. Se acoperă cu folie de aluminiu și se lasă 2 ore la cuptor, stropind carnea din când în când cu sosul din tavă.
4. Cu 20 de minute înainte de a fi gata, se înlătură folia și se lasă carnea să se rumenească pentru a obține o perfectă friptură de cocoș la tavă. În acest moment se adaugă cartofii și roșiile tăiate felii pentru garnitură.

Iată cea mai simplă rețetă de pulpe de pui cu cartofi la cuptor!

Sursa foto: Shutterstock