Friptură cu miere și muștar

friptura-cu-miere-si-mustar

S-au anunțat musafiri la masă? Pregătește repede friptura asta cu miere și muștar și-i vei da pe spate pe toți! Nu vor ghici care este secretul acestui gust divin! 

Ingrediente pentru friptură cu miere și muștar:

✽ o bucată pulpă de porc de circa 1,5 kg
✽ 3 cepe

✽ 2 linguri muștar
✽ 2 linguri miere
✽ 2 linguri salvie uscată
✽ o lingură pudră de usturoi
✽ 250 ml supă

✽ sare ✽ piper

Pentru servit:

✽ 2 lămâi
✽ verdeață, după gust

1 Ceapa se taie rondele și se așază un pat generos în tava de copt friptura. Mierea se amestecă bine cu muștarul, salvia și pudra de usturoi. Carnea se freacă uniform cu sare și piper și se leagă. Apoi se unge pe toate părțile cu amestecul cu miere.
2 Se așază în tavă, se toarnă supa și se lasă la cuptor 90 de minute, stropind friptura cu sosul format în tavă. Se servește pe pat de felii de lămâie și verdeață, după gust.