Friptură cu gem de portocale

friptură cu gem de portocale

Plictisit de eterna friptură cu cartofi? Nu știu ce să zic despre cartofi dar poți face o genială friptură cu gem de portocale! Oauu, ce gust! 

Ingrediente pentru friptură cu gem de portocale:

● o bucată pulpă de porc cu șorici
● 4-5 linguri gem de portocale
● 3 cuișoare
● 10-15 boabe de piper
● 50 ml ulei
● 5 căței usturoi
● sare

1. Se taie în diagonală partea cu șorici a cărnii și apoi bucata se freacă cu usturoiul pisat cu sare și amestecat apoi cu ulei.
2. Gemul de portocale se încălzește la bain-marie pentru a putea fi folosit mai ușor.
3. Se unge carnea cu gem, se așază cuișoarele și se presară boabele de piper.
4. Se lasă la cuptor o oră pentru fiecare kilogram de carne.

Sursa foto: Shutetrstock

Încerci și rețeta asta de plăcintă cu ciuperci?