FRIGĂRUI PICANTE DE PUI

► Ingrediente
►600 g piept de pui
►sare grunjoasă
►piper măcinat
►3-4 căței usturoi
►boia iute
►50 g unt ►boia dulce
►o linguriță pastă de paprika
►o lingură zahăr tos
►2 lingurițe sos de soia
►2-3 lingurițe oțet balsamic
►3 ardei ►2 dovlecei
►o lămâie ►pătrunjel

► Preparare:
1. Se taie puiul cubulețe și se condimentează cu sare, piper, boia, paprika, usturoi pisat, sos de soia, oțet balsamic și unt topit. Se amestecă bine și se lasă aproximativ o oră la rece.
2. Se curăță dovleceii, se spală și se taie rondele. Ardeii se spală și se feliază. Se pun apoi la călit puţin în ulei încins.
3. Se înfig bucățelele de carne pe bețele de frigărui și se așază pe grătarul încins și uns cu ceapă roșie. Frigăruile rumenite și aromate se servesc cu legumele și se ornează cu felii de lămâie și pătrunjel tocat fin.

Loading...