Frigărui asortate

►600 g pulpă de porc
►sare
►piper negru și roșu măcinat
►boia dulce și iute
►2-3 dovlecei
►5 ardei roșii și galbeni
►3 cepe roșii
►20 ml ulei
►cimbru proaspăt
►grăsime pentru grătar
►1-2 lingurițe whisky
1. Se trece bucata de carne printr-un jet de apă, se scurge pe un prosop absorbant și se taie cubulețe. Acestea se pun într-un bol și se condimentează cu sare, piper, boia, cimbru și se stropesc cu ulei şi cu whisky.
2. Se amestecă bine, se acoperă cu o folie de plastic și se lasă la macerat, la rece, aproximativ o oră. Se curăță între timp ceapa, se taie felii mari, dovleceii și ardeii se spală și se feliază.
3. Toate legumele se pun într-un bol și se condimentează cu sare și boia și se stropesc cu puțin ulei. Se pregătesc între timp bețele de frigărui, se ung cu grăsime și se încinge grătarul.
4. Legumele și carnea se înfig pe beţele de frigărui și se pun pe grătar. Se răsucesc la intervale mici ca să nu se ardă. După ce s-au făcut, se aranjează pe un platou și se servesc cu diferite garnituri.

Loading...