Nu exagera cu gelozia pe fosta lui prietenă

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395

Modul în care reacționezi ar putea fi condiționat de mai multe detalii. Partenerul tău o poate privi pe fosta lui prietenă cu răceală sau cu prietenie. Ar putea părea chiar că flirtează atunci când îi vezi că deapănă amintiri comune. ”Este util să plasezi reacția lui în context”, spune psihologul.

”Răspunde-ți la următoarele întrebări: Care este stilul de viață al partenerului tău? Flirtează în general cu toate femeile pe care le întâlnește sau acum este ceva special? Face asta pentru a vedea dacă mai este considerat atrăgător de către sexul frumos sau chiar își dorește să treacă la nivelul următor?”. În funcție de aceste detalii vei ști cum stai și ce ai de făcut.

Păstrează-ți calmul

Orice ar fi, păstrează-ți calmul și poartă-te politicos cu  fosta lui prietenă. S-ar putea să regreți mai târziu replicile tăioase date la nervi. Până la urmă, nu ai niciun motiv să te enervezi. Are tot dreptul să fie și ea acolo și tu ai fost cea care l-a cucerit, în final. Și chiar dacă s-au despărțit la dorința ei, iar el a regretat-o o vreme, nu ai niciun motiv să îi impuți asta ei. Cel mai bine ar fi să o bagi în seamă atâta cât este cazul și să te distrezi în continuare.

Nu fi prea bănuitoare

Nu fi nici prea bănuitoare cu soțul sau partenerul tău. Atitudinea ta l-ar putea indispune sau chiar face să-i dea ei mai multă atenție ca să te facă geloasă. Încearcă să-l înțelegi și pe el. Și situația lui este puțin ciudată să fie și iubita actuală și fosta lui prietenă în aceeași încăpere. Calea de mijloc ar fi cea mai bună. Adică, ar fi bine să nu-i lași singuri să stea de vorbă, dar nici să nu o tratezi pe ea cu răceală. Poți să te așezi ca din întâmplare între ei sau să-ți iei bărbatul la dans ca să-l mai îndepărtezi de ea.

Citește și: Aventura, motiv de despărțire?