Una dintre cele mai cunoscute actriţe franceze, Brigitte Bardot, a sedus publicul cu frumusețea ei în anii ’50 şi ’60 şi a devenit un sex-simbol al cinematografiei mondiale. Ea este cea care a inventat mărimea zero, în tinerețe având o talie atât de mică încât lumea se întreba cum de poate să respire. Mai mult, frumoasa Bardot a fost prima femeie care a apărut în costum de baie la Cannes. În 1953, avea doar 18 ani, era o blondă fermecătoare, și deși era necunoscută, aceasta a avut o apariție remarcabilă, ce nu a fost uitată nici până astăzi.

A fost prima femeie care a apărut în costum de baie la Cannes

Bardot  s-a născut într-o familie pariziană pe 28 septembrie 1934 și locuia în elegantul arondisment 16 din Paris, ce se afla la doi pași de Turnul Eiffel. Familia ei își petrecea week-end-urile în vila lor din Louveciennes, vestul Parisului, vacanțele de iarnă în Alpii francezi, iar vara în Saint-Tropez, pe Riviera franceză.

„Bri”, așa cum îi spuneau părinții ei a fost înscrisă încă de mică la cursuri de balet de mama ei, Marie-Jeanne Mijanou, dar și la modeling. Înălțimea ei era considerată perfectă pentru acea perioadă, 1, 67 metri, și ea nu avea deloc probleme cu greutatea spre deosebire de rivalele ei, Marilyn Monroe, Elizabeth Taylor și Martine Carol.

Brigitte BardotSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 11

La 15 ani, a apărut pe coperta revistei Elle

A apărut pe coperta revistei Elle în mai 1949, la doar 15 ani, după ce a semnat primul contract de modeling, fiind îmbrăcată în haine ce senănau cu cele pe care pe purtau prietenele mamei ei. Jachetele personalizate și fuste pline erau în vogă la acea vreme, iar designerul Christian Dior domina moda franceză. De asemenea, se purtau gențile mari, pălăriile și tocurile înalte. Patru ani mai târziu, în decembrie 1952, imaginea ei de model pentru generația tânără s-a schimbat ea apărând în pantofi în balet, păr lung prins în coadă de cal și franjurat , cu ruj pentru a-și accentua buzele și haine ce îi  puneau în evidență forma corpului de ei clepsidra.

Cariera ei a luat avânt după ce s-a întâlnit cu Roger Vadim, asistentul regizorului Marc Allégret, care a descoperit cele mai mari vedete ale cinematografiei franceze din anii 1930.

Citește și: Ce părinți frumoși are Antonia. Mama ei a împlinit 50 de ani și este superbă. Iată cum arată și tatăl artistei

Primul ei soț a făcut-o celebră

Vadim fusese trimis de șeful lui să o vadă pe tânăra fermecătoare de 16 ani pentru a o convinge să apară în noul lui film. Bardot a refuzat,  însă ea și Vadim s-au îndrăgostit nebunește la prima vedere. „S-a uitat la mine, m-a speriat, m-a atras, nici nu mai știam unde sunt”, spune autorul  Ginette Vincendeau, care a scris o carte despre viața celebrei artiste. Au devenit iubiți în secret, iar apoi nu s-au mai ascuns de ochii lumii, în ciuda opunerii părinților ei, care au amenințat-o pe fiica lor că o vor trimite departe de Vadim, în Anglia. Părinții lui Bri au acceptat relația lor,  doar după ce aceasta a încercat să se sinucidă pentru prima dată(dar nu și ultima), însă i-au spus că nu are voie să se căsătorească cu el până nu împlinește vârsta de 18 ani. Disperată pentru că nu putea să-și vadă iubitul, Bardot a pornit cuptorul și s-a băgat cu capul în el, dar a fost găsită la timp de părinții ei.

CItește și: Jessica Alba devine mamă pentru a treia oară. Actrița a anunțat că este iar însărcinată

A devenit cea mai fotografiată femeie din lume

Astfel, pe 21 decembrie 1952, Bardot s-a căsătorit cu Vadim în Paris, fiind ultima dată când ea a mai apărut într-o ținută conservatoare. Acesta a fost și momentul în care Bardot a intrat în lumea adulțiilor și a cinematografiei. Lucrând ca fotograf și jurnalist, Vadim știa cum să folosească media și astfel a reușit să publice imagini cu soția sa în reviste, ziare și la televizor, făcând-o celebră. Ea a devenit „cea mai fotografiată femeie din lume”, deși nu apăruse încă în nici un film.

A avut peste 100 de iubiți

După patru ani în branșă, Brigitte apăruse în zeci de filme  în care fusese remarcată pentru frumusețea și senzualitatea ei, însă notorietatea ei a crescut în mod uimitor, după ce a apărut în filmul „And God Created Woman”, în decembrie 1956, regizat de soțul ei și filmat în Saint Tropez.  Succesul a dus însă și la distrugerea mariajului lui Bardot cu Vadim. Ei s-au înșelat reciproc și au decis să divorțeze. Astfel, Bri a început să facă cucerire după cucerire, lăudându-se că de-a lungul vieții a avut peste 100 de iubiți, dar și iubite.

Citește și: Eva Longoria, surprinsă în costum de baie în Spania. Cum arată actrița la 42 de ani

A încercat să se sinucidă după ce a devenit mamă

Bardot devenise una dintre cele mai bogate femei din lume, iar în 1959 a rămas însărcinată,  în timpul celui de-al doilea mariaj al ei, cu actorul Jacque Charrier. Ea nu-și dorește copilul, însă socrii ei au convins-o să țină sarcina. A avut o naștere extrem de dificilă acasă. Nu putea să iasă din casă și să ajungă la spital la timp din cauza numărului uriași de paparazzi, aflați în fața casei sale. Bardot a căzut de depresie, pentru că nu-i plăcea deloc ideea de a fi mamă și nu s-a atașat deloc de fiul ei, Nicholas, născut în ianuarie 1960, ce a fost luat în grija tatălui său. În ziua când împlinea 26 de ani, Bardot a încercat din nou să se sinucidă. Ea a luat un tub întreg de somnifere și și-a tăiat venele în vila ei din Nisa, Franța. „Am nevoie de cineva care să aibă grijă de mine. Sunt tristă că am făcut acel copil”, spunea Bardot. De atunci, actrița a încercat să se mai sinucidă de două ori și s-a mai căsătorit de încă două ori.

Mike Sarne, Warren Beatty, artiștii Serge Gainsbourg, Nino Ferrer, Bab Zagury occurred before Gunter Sachs sunt doar câteva dintre numele iubițiilor ei. În anii `60, ea a decis să-și încerce norocul și în muzică, după ce a cântat în mai multe filme. Între 1962 și 1982 a înregistrat 70 de cântece, iar în 1973 a decis să se retragă din cinematografie. În 1986 și-a concentrat atenția asupra animalelor, punând bazele fundației Brigitte Bardot,  ce avea grijă de animalelel aflate în suferință.

S-a dedicat animalelor

„Mi-am oferit frumusețea și tinerețea bărbaților. Acum înțelepciunea și experiența mea o voi oferi animalelor”, a scris Bardot în 1987. Ajunsă la 40 de ani, singură și nemulțumită de viața ei, pentru că nu știa ce va face de acum înainte, s-a căsătorit cu cel de-al patrulea soț, afaceristul Bernard d’Ormale în 1992.

Ea trăiește în La Madrague, o proprietate privată în St. Tropez, pe care o deține din 1958, alături de soțul ei și de multe animale pe care le-a salvat.

Ea a refuzat întotdeauna să facă exerciții sau să apeleze la operații estetice, precum colegelor ei de breaslă, Jane Fonda sau Sophia Loren, spunând că-și acceptă vârsta și preferă naturalețea.

Mai mult, actrița suferă de artrită, însă refuză să apeleze la chirurgie pentru a scăpa de durerea de șold. „Nu mai pot merge, nu mai pot înota. Însă, mă simt norocoasă când văd cât suferă animalele. Brusc, descoper că nu am de ce să mă plâng”, a declarat Bardot.

Citește și: