Forțele secrete care te fac să fii atrasă sexual de un anumit bărbat: Genele își spun cuvântul

Fondul genetic are un impact covârșitor asupra atracției pe care o simțim față de alți oameni. Anumite gene din sistemul nostru imunitar ne influențează dorințele sexuale. Din punctul de vedere al evoluției și al viitorilor urmași, este bine să te întâlnești cu un bărbat cu care poți procrea copii sănătoși. Simțim acest lucru mai ales cu ajutorul mirosului. Astfel, putem selecta virtuali parteneri compatibili.

Citește și: Scandal uriaș în familia lui Demi Moore. Actrița și fiica ei au ajuns să se certe la cuțite, fiind îndrăgostite de același bărbat

Forțele secrete care te fac să fii atrasă sexual de un anumit bărbat: Hormonii te fac să-l alegi

Atunci când traversează perioada fertilă, femeile sunt mai atrase de bărbații cu trăsături cât mai masculine, ceea ce ar arăta un potențial crescut în ce privește calitatea genetică pe care o pot oferi. Totuși, în alte perioade ale ciclului menstrual, ele preferă bărbații cu figuri mai feminine, care ar putea să le ofere ocrotire. Chiar și după alegerea unui partener, ele vor fi mai interesate de a avea relații sexuale în momentele în care nivelul estrogenului este mai ridicat. Un lucru interesant este că femeile sunt mai dispuse să se întâlnească cu un bărbat de altă naționalitate atunci când sunt la ovulație.

Forțele secrete care te fac să fii atrasă sexual de un anumit bărbat: Asemănarea e importantă

Chiar dacă genetica ne îndeamnă să alegem un partener cât mai diferit de noi, din punct de vedere psihologic, vom căuta asemănarea cu o figură familiară. Cercetările arată că un număr covârșitor de reprezentante ale sexului frumos sunt atrase de bărbați care seamănă mult cu tații, frații sau chiar cu ele însele.

Citește și: Ce spune culoarea preferată despre viața ta sexuală!

Forțele secrete care te fac să fii atrasă sexual de un anumit bărbat: Influențe culturale

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395”Există deja un stereotip în care se spune că femeia ar fi atrasă de un mascul puternic și bogat, pentru ca să o poată ajuta la creșterea copiilor” , spune psihoterapeutul Tedy Creștin. ”În plus, cultura de consum propagată în ultima vreme de către mass-media, a creionat un anumit tip de bărbat pentru a vinde imagini sau a face reclamă unor mărci. Au apărut anumite tipare, cum ar fi hipster, metrosexual sau lumbersexual. Acestea ”bântuie” site-urile, emisiunile și revistele și modelează preferințele din subconștientul nostru.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com