Folosește corect clorul pentru curățenia de Paște!

Folosește corect clorul pentru curățenia de Paște!

Nu este suficient să cureți praful și depunerile de prin bucătărie și baie. Trebuie să și igienizezi aceste suprafețe dacă vrei să faci ca la carte curățenia de Paște. Iar una din soluțiile cele mai eficiente este clorul. Citește mai jos cum să îl folosești corect. 

Înălbitorul pe bază de clor este unul dintre cei mai puternici dezinfectanți din casă, fiind suficient de concentrat pentru a distruge cea mai mare parte a bacteriilor și virușilor. Va fi de mare ajutor în zilele obositoare când faci curățenia de Paște, pentru că dizolvă rapid grăsimea și toate depunerile.

Trebuie să fii precaută când folosești clorul, să îți pui mănuși și mască de protecție, deoarece clorul este ușor volatil și afectează căile respiratorii, pielea și ochii. De altfel, se recomandă să folosești clorul întotdeauna diluat cu apă și să deschizi larg ferestrele când faci curățenie cu această substanță.

Elimină mucegaiul și ciupercile a curățenia de Paște

Înălbitorul te scapă definitiv de mucegaiul care apare în spațiile umede, pe pereții îmbibați de apă, la rosturile dintre plăcile de faianță sau la instalațiile sanitare.

Combină apă și înălbitor în părți egale într-un recipient cu pulverizator și stropește bine în locurile cu mucegai. Lasă soluția să acționeze câteva ore, apoi spală cu o perie și așteaptă să se usuce. Plăcile de faianță vor fi mai albe și mucegaiul o să dispară.

Dezinfectează perdeaua de la duș

Din cauza umezelii și a aburului, perdeaua de la duș se înnegrește în câteva luni de folosire. Dar, dacă o speli din când în când cu o soluție din apă și înălbitor, vei preveni depunerea mizeriilor și apariția mucegaiului. Aceeași soluție poate fi folosit și pentru colacul vasului de toaletă.

Curăță petele de pe pereți albi

Cu apă și clor, poți curăța pereții vopsiți cu alb. Îi poți spăla în zonele murdare, unde a sărit grăsime sau unde s-a adunat fum de țigară. Lasă geamurile larg deschise toată ziua cât lucrezi, să se usuce repede. Pune o ceașcă de înălbitor la o găleată de 2 litri de apă și spală cu un burete fin vopseaua lavabilă. Bucătăria ta va mirosi ca nouă după curățanie de Paște.

Dă strălucire obiectelor din sticlă și porțelan

Când speli vesela din sticlă sau porțelan, vazele sau chiar lustra, adaugă o linguriță de înălbitor în detergentul lichid de vase pe care îl folosești. Nu uita să porți mănuși, ca să îți protejezi pielea. Cu înălbitor, vei vedea că vasele vor fi mai strălucitoare după ce le clătești și le usuci.

sursa foto: 123rf.com