Foi cu miere şi cremă

Ingrediente:
Pentru aluat:
►400 g făină
►50 g zahăr
►2 ouă
►o linguriţă praf de copt
►170 g miere
►100 g unt
Pentru cremă:
►40 g griş
►250 ml lapte
►100 g unt
►50 g zahăr
►sucul unei lămâi
Pentru decor:
►100 g miere
►200 g alune

1. Pentru aluat, mierea şi untul se pun pe foc şi se topesc, apoi se trag deoparte şi se lasă să se răcească.
2. Pe baie de aburi se bat ouăle cu zahărul. Crema de unt şi miere se amestecă cu făina, praful de copt, crema de ouă şi zahăr. Se va obţine un aluat care se frământă puţin şi se împarte în trei. Fiecare foaie se întinde şi se coace 5 minute până ce devine aurie.
3. Pentru cremă, grişul se fierbe cu laptele până ce devine gros şi se dă deoparte. Untul şi zahărul se freacă bine şi apoi se adaugă grişul, puţin câte puţin. Se amestecă şi se adaugă suc de lămâie strecurat.
4. Se montează prăjitura în tava mare de cuptor, alternând foaie şi cremă. Pentru decor, se unge ultima foaie cu miere şi se presară alune mărunţite. Se lasă de pe o zi pe alta şi apoi se taie şi se serveşte.

Loading...