Foccacia cu roșii și brânză

Foccacia cu roșii și brânză

O fi foccacia cu roșii și brânză va prezint azi. Ai mei se bat pe ea! 

 Ingrediente: ● 250 g făină ● 150 ml apă ● un cartof ● 10 g drojdie ● o linguriță zahăr ● un praf sare

Pentru umplutură: ● 200 g mozzarella ● 10 roșii mici ● un praf oregano

 

Preparare:

1. Pentru aluat, se fierbe cartoful și se pasează ca pentru piure. Se desface drojdia cu un pic de apă călduță și un pic de zahăr.

2. Se pune făina într-un vas, se face un gol unde se pun cartoful, drojdia diluată și pe margine sarea, care nu trebuie să atingă drojdia. Se amestecă și apoi se frământă 10 minute. Se lasă la crescut pentru trei ore.

3. Se împarte aluatul în patru bile care se întind cu mâna și se așază într-o tavă unsă cu ulei.

4. Se stropește fiecare bucată cu ulei, se așază brânză și roșii, se presară oregano și se coc 20 de minute.

Loading...