Focaccia cu legume

focaccia cu legume

O fi foccacia cu legume o rețetă italienească dar noi o facem azi că suntem în perioadă de post! Știu că se vor bate pe ea și cei care nu țin post! 

Ingrediente pentru foccacia cu legume:

Pentru aluat:

● 400 g făină

● 250 ml apă călduță
● 2 linguri drojdie uscată
● 2 linguri miere

● 4 linguri ulei
● 1/2 linguriță sare

Pentru umplutură:

● 2 lingurițe oțet balsamic
● o ceapă

● un ardei gras
● un dovlecel

● 1/2 vânătă
● 2 roșii

● 3 căței usturoi
● o linguriță cimbru
● 2 linguri ulei

● sare ● piper

1. Se amestecă toate ingredientele pentru aluat în afară de apă și sare. Apoi se adaugă apa călduță, se amestecă și apoi se pune sare. Se amestecă bine din nou și se lasă la crescut o oră.
2. Între timp, se taie legumele, se pun într-un bol cu ulei, cimbru, usturoiul pisat, sare și piper. Se lasă 30 de minute.
3. Aluatul se întinde, se transferă într-o tavă de cuptor și se unge cu oțetul balsamic.
4. Se pun legumele și se lasă la cuptor pentru 20 de minute.

S-ar putea să vă placă și…