Flori umplute

Ingrediente:
► un pachet aluat de foitaj
►4 felii şuncă
►o cutie mică ciuperci
►o ceapă
►25 g unt
►o lingură smântână
►o linguriţă făină
Pentru uns:
►un ou
►sare
►piper
1. Aluatul se lasă la decongelat şi, între timp, ceapa tăiată mărunt se căleşte în unt.
2. După ce a devenit aurie, se adaugă ciupercile scurse, trecute printr-un jet de apă şi tăiate mărunt. Se presară sare, piper şi se lasă să se evapore apa de la ciuperci. Apoi, se pune făina, se lasă un minut şi se stinge cu smântâna. Se mai lasă 5 minute. Se trage de pe foc şi se amestecă cu şunca tăiată cubuleţe.
3. Din aluat se decupează florile cu o formă specială şi fiecărei flori i se face un mic gol la mijloc, unde se va pune umplutura de ciuperci.
4. Florile se aşază într-o tavă, se ung cu ou bătut şi se dau la cuptor pentru aproximativ 10 minute.

Loading...